Langrend

Langrend er en skisport, hvor det handler om at tilbagelægge en længere distance på kortest muligt tid. Langrend adskiller sig fra de andre alpine discipliner ved at man her både løber op og ned ad bakker og også har længere flade strækninger. Langrend er en del af de nordiske discipliner i skisport, og indgår også i nordisk kombineret, der kombinerer langrend og skihop, samt biatlon der kombinerer langrend og skydning.

Langrendsski er smallere og længere end almindelige ski, og måler typisk 180 – 210 cm. Herudover er der en krumning henover midten på begge ski, der er beregnet til fæste smøring, der skal give et bedre greb i underlaget man bevæger sig på uden at mindske gliddet der driver én frem. Der findes mange konkurrencer i langrend, hvor de største er vinter-OL, verdensmesterskaberne og World Cup.

Nogle af de største nationer indenfor langrend er Norge, Finland og SVerige, men interessen for sporten er stadigt stigende, og lande som Rusland, Canada og USA er også begyndt blande sig når der uddeles medaljer.