Slalom

Slalom er en af de helt klassiske og populære ski discipliner, selvom reglerne for de slalom konkurrencer vi kender i dag, først blev udviklet i 1920erne. I disciplinen slalom handler det om på tid at komme ned af skibakken, der er udstyret med nøjagtigt placerede porte, som man skal komme omkring med gode runde men skærende sving.

Selvom disciplinen måles i tid, handler det ikke kun om hastigheden ned af bakken, men også i høj grad om stilen man kommer ned på, og om man kommer rigtigt igennem alle porte. I slalom kører hver løber to gennemkørsler, og den samlede tid afgør hvem der er vinderen.

Ved vinter-OL i Sotji i år var der to usædvanlige rekorder der blev slået i slalom, da der på mændenes side blev uddelt guld til østrigske Mario Matt, den hidtil ældste guldmedaljevinder i alpint skiløb. Hos kvinderne var det derimod den meget unge Mikaela Shiffrin der kunne stille sig øverst på skamlen, i en alder af bare 18 år, hvilket er den yngste vinder i denne disciplin i olympiadens historie.