Mikaela Shiffrin

Slalom er en populær disciplin ved vinter OL, og der var da også masser af opmærksomhed rettet mod lige denne disciplin ved OL i Sotji i år.

Den blot 18-årige Mikaela Shiffrin var i forvejen favorit til at vinde hos diverse bookmakere som Bet365, og hun skuffede ikke, da hun i overlegen stil, ikke bare snuppede guldet, men også satte ny rekord ved at være den yngste OL guldvinder i slalom i legenes historie. Det 18-årige talent havde forinden OL også sikret sig titlen som forsvarende verdensmester i Slalom.

Shiffrin blev født i Colorado i 1995, og interessen for skiløb kommer ikke fra fremmede, da begge forældre er tidligere skiløbere. Shiffrin viste sig hurtigt at have talent for skisporten, og så snart hun blev 15 år og gammel nok til at deltage i konkurrencer, gik hun ind og lavede fantastiske resultater i junior konkurrencerne i Slalom og Super G. Der har været en del opmærksomhed om Shiffrin som person, da hun er en tiltalende og køn pige, der fokuserer på sin sport og træner flittigt. Hun er et forbillede for rigtig mange unge atleter, da hun har opnået alt det og mere end de fleste sportsudøvere drømmer om, og så på et endnu tidligt tidspunkt i sin karriere. Men det kræver benhårdt arbejde, og så har hun fuld opbakning fra sine forældre, der også støtter og deltager når der trænes.

Der ventes store ting af Shiffrin, og hun bliver spændende at følge de næste år, hvor hun ganske givet kommer til at vinde endnu flere medaljer og måske endda sætte nye rekorder. Oddsene er i hvert fald med hende, og bookmakerne er alle enige med lave odds på Shiffrin i de kommende store løb hun står foran.